Vervoer

Scooterverzekering

Scooterverzekering

Eigenaren van brommers, scooters en snorfietsen zijn in Nederland verplicht om een Wettelijk aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering af te sluiten. Scooterverzekering en brommerverzekering zijn algemene benamingen voor een verzekering van kleine motor voertuigen hieronder vallen: Scooters, snorfietsen, invalidenauto’s en spartamet’s.

Net zoals bij een autoverzekering en andere verzekeringen is het bij een scooterverzekering verplicht om een verzekering te hebben als je op de weg bent. Zonder deze verzekering mag er niet worden gereden op het voertuig.
Scooterverzekering

Motorverzekering

Motorverzekering

Alle motorbezitters in Nederland dienen een motorverzekering te hebben tegen mogelijke ongevallen. Net zoals de autoverzekering heeft de motorverzekering ook drie soorten: De WA verzekering, beperkt casco en volledig casco. Je dient minimaal een WA verzekering te hebben zodat in ieder geval de schade die u aan andere toebrengt bij een ongeluk wordt vergoed door de verzekering. Motorverzekering

Fietsverzekering

FietsverzekeringHet was nog niet echt gebruikelijk in Nederland om een fietsverzekering te hebben, een fietsverzekering in Nederland of België is niet verplicht, maar kan wel goed van pas komen bij een dure fiets. De fietsverzekering wordt afgesloten tegen diefstal en/of beschadigingen van je fiets.
Fietsverzekering

Autoverzekering

AutoverzekeringWanneer je een auto hebt is het wettelijk verplicht om een autoverzekering te hebben, de minimale eis is dat je een Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) verzekering hebt. De WA Verzekering zit in elke vorm van de autoverzekering. Zodra het kenteken op jouw naam is geschreven ben je bent verplicht de auto te verzekeren. Er zijn drie soorten autoverzekeringen, de WA autoverzekering, de beperkt Casco en de WA casco (All-Risk verzekering). Autoverzekering