Scooterverzekering

Scooterverzekering

Eigenaren van brommers, scooters en snorfietsen zijn in Nederland verplicht om een Wettelijk aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering af te sluiten. Scooterverzekering en brommerverzekering zijn algemene benamingen voor een verzekering van kleine motor voertuigen hieronder vallen: Scooters, snorfietsen, invalidenauto’s en spartamet’s.

Net zoals bij een autoverzekering en andere verzekeringen is het bij een scooterverzekering verplicht om een verzekering te hebben als je op de weg bent. Zonder deze verzekering mag er niet worden gereden op het voertuig.

Soorten Scooterverzekeringen
Naast de verplichte WA scooterverzekering is er ook nog de WA Beperkt Casco scooterverzekering en WA Volledig Casco scooterverzekering. Wat er wordt vergoedt ligt aan de verzekeraar maar er zijn een paar standaarden.

Wettelijk aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering dekt:
– Schade aan derde zowel lichamelijk als materiële schade.

Beperkt Casco scooterverzekering dekt:
– Schade aan derde zowel lichamelijk als materiële schade;
– Schade waar u niks aan kunt doen zoals brand, diefstal, vandalisme et cetera.

De schade waar u wel iets aan kunt doen zoals een botsing door uw toedoen wordt niet vergoedt door de verzekering. De schade die wordt vergoedt gaat meestal niet ten koste van je no-claim korting.

De WA Volledig Casco scooterverzekering dekt:
– Schade aan derde zowel lichamelijk als materiële schade;
– Schade bij u zelf;
– Schade waar u niks aan kunt doen zoals brand, diefstal, vandalisme et cetera.

Handige weetjes scooterverzekering
– Eigenlijk bij alle verzekeraars staat er in de polisvoorwaarden dat wanneer je, je scooter opvoert de schade die je bij andere veroorzaakt of schade die je zelf hebt niet wordt vergoedt.
– Een automaat scooter is meestal goedkoper om te verzekeren dan een handgeschakelde versie.
– Bij sommige verzekeraars betaal je meer in grotere steden.