Reisverzekering

Reisverzekering

De reisverzekering is een verzekering voor schade die wordt opgelopen tijdens de vakantie en het reizen. In de meeste gevallen dekt de reisverzekering alleen reizen die vakanties zijn en dus geen zakenreizen. De reisverzekering is een aanvulling op je andere verzekeringen het gaan dan voornamelijk om de zorgverzekering, de inboedelverzekering en de autoverzekering. De reisverzekering zal alleen dekking geven wanneer de andere verzekeringen dit niet bieden.

Soorten reisverzekeringen
Er zijn meerdere soorten reisverzekeringen zo is er de aflopende reisverzekering, de doorlopende reisverzekering, lang op reis verzekering en de annuleringsverzekering.

Aflopende reisverzekering
De aflopende reisverzekering geldt voor de duur van de vakantie, de dekking begint aan het begin van de reis en eindigt op de overeengekomen einddatum. Deze verzekering wordt ook wel kortlopende reisverzekering genoemd.

Doorlopende reisverzekering
De doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar geldt en daarmee dus ook alle vakanties dekt.

Lang op reis verzekering
De lang op reisverzekering is bedacht door enkele verzekeraars, deze verzekering geeft in tegenstelling tot andere reisverzekeringen ook dekking bij werkvakanties of een stagereis.

Annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten als een reis toch niet door kan gaan. Deze verzekering kan een deel van de reissom vergoeden bij het afbreken van de vakantie, maar hier moet dan wel een goede reden voor zijn. Dit staat vaak omschreven in de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering.