Fietsverzekering

FietsverzekeringHet was nog niet echt gebruikelijk in Nederland om een fietsverzekering te hebben, een fietsverzekering in Nederland of België is niet verplicht, maar kan wel goed van pas komen bij een dure fiets. De fietsverzekering wordt afgesloten tegen diefstal en/of beschadigingen van je fiets.

Soorten Fietsverzekeringen
De soorten fietsverzekeringen verschillen nogal, zo zijn er bijvoorbeeld fietsverzekeringen die alleen tegen diefstal zijn of verzekeringen alleen tegen beschadigingen. Het soort fietsverzekering is natuurlijk afhankelijk van uw situatie.

Diefstal of beschadiging op basis van nieuwwaarde
Wanneer u een fietsverzekering neemt op basis van diefstal of beschadiging van nieuwwaarde kunt een hoop geld besparen wanneer er wat mee gebeurd. Dekking op basis van afschrijving Dekking op basis van afschrijving is eigenlijk vergelijkbaar met de verzekering op basis van nieuwwaarde. De fietsverzekering op basis van afschrijving kent echter een lagere premie, maar is in dekkingsvariant wel hetzelfde. Voor de fietsverzekering op basis van afschrijving is het gebruikelijk dat er een looptijd van 1 a 3 jaar is, ook bij deze verzekering kan je vaak kiezen of je met of zonder diefstal wilt verzekeren